Compensatie ‘oude gevallen’, voor 1 oktober aanvragen!

Als u tussen 30 juni 2015 en 1 april 2020 een transitievergoeding heeft bij een ontslag wegens langdurige arbeidsongeschiktheid, heeft u nog tot en met 30 september 2020 de tijd om hiervoor compensatie aan te vragen. Daarna neemt UWV aanvragen voor dergelijke ‘oude gevallen’ echt niet meer in behandeling.

Gedurende deze periode van maar liefst 4 jaar en 9 maanden zijn er door werkgevers duizenden transitievergoedingen betaald die nog voor compensatie in aanmerking komen!

Wat te doen?

  • Neemt u de komende dagen een paar uur de tijd om na te gaan of u in het verleden transitievergoedingen heeft betaald bij een ontslag wegens langdurige arbeidsongeschiktheid.
  • Verzamel in ieder geval de meest essentiële gegevens en neem contact met ons op.
  • Met onze eigen e-herkenning dienen wij uw aanvraag in bij UWV zodat deze in ieder geval vóór 1 oktober geregistreerd is.
  • In overleg met UWV en uzelf maken wij de aanvraag vervolgens compleet.

Spoed is nu dus echt geboden maar het kan de moeite zeker lonen!

 

mr. Bert van Eiken

mr. Bert van Eiken

Adviseur Arbeidsrecht

Als arbeidsrechtdeskundige voelt Bert zich verplicht om steeds op de hoogte te blijven. Vakliteratuur, jurisprudentie en kamerstukken zijn een steevast begin van de werkdag. Niet altijd even leuk, maar met de mond vol tanden moeten staan is ook niet leuk. Net zo belangrijk is het om te blijven waken voor ‘tunnelvisie’ en de argumenten van alle belanghebbenden op de juiste waarde te schatten om zo in alle redelijkheid het beste resultaat te bereiken.

Vragen over met name arbeids-rechtelijke vraagstukken?

Bel: +31 6 15 53 55 61
Mail: bert@transitietijger.nl