Transitietijger

Over ons

 

Wat wij belangrijk vinden, geeft richting aan alles wat wij doen. Onze overtuigingen en idealen stroken met de waarden waar wij ons op voorstaan. Daarvan springen er drie uit: redelijk, nuchter en zorgvuldig.

1. Redelijk

Wij gaan in alle redelijkheid te werk. Dat betekent dat wij eerlijk, oprecht, integer en betrouwbaar zijn en dat ook van anderen verwachten. Wij stellen de zaken niet mooier voor dan ze zijn. Ons uitgangspunt is dat de beste resultaten behaald worden met oplossingen die door iedereen als redelijk worden beschouwd.

2. Nuchter

Wij zijn nuchter en reageren rationeel op zaken. Voors en tegens wegen wij tegen elkaar af en we gebruiken daarvoor inhoudelijke argumenten. Welke zijn de beste opties en wat biedt de beste kansen? Belangrijk, wanneer sentiment of emotie een goede oordeelsvorming in de weg zou kunnen zitten.

3. Zorgvuldig

Voor ons betekent zorgvuldig zijn: accuraat, nauwkeurig en precies. Gedegen werk leveren. Vertrouw erop dat wij geen zaken afraffelen of halfbakken oplossingen aandragen. Daarnaast zijn wij zorgvuldig in de omgang met andere mensen en kunt u van ons verwachten daarin consciëntieus en gewetensvol te zijn.

Transitietijger

Als team combineren we twee vakgebieden: HRM en arbeidsrecht. Een cruciale combinatie voor P&O of HRM vraagstukken. We zien onszelf graag als -tijdelijk- verlengstuk van uw afdeling P&O/HRM. Met onze eigen, specifieke expertise op het gebied van aangaan van arbeidsovereenkomsten tot en met de beëindiging van dienstverbanden. En de onderwerpen die daarmee samenhangen. Samen sterk voor bijvoorbeeld het tackelen van alle vragen over transitievergoedingen en de compensatiemogelijkheden daarvan.

Onze kernbegrippen

Wij gaan niet altijd zomaar mee met de stroom. Nee, wij dragen graag eigenzinnige oplossingen aan. Dat kan, want wij verdiepen ons tot in detail in de materie zodat wij u, als werkgever, de headlines kunnen verschaffen. Daar ligt de kracht van Transitietijger. Want: wat iedereen al had kunnen bedenken, is al bedacht en voegt niets toe.

Waarom wij onze tanden er voor u in kunnen zetten

Het bestuderen van wetten en regelingen, het is vaak niet de hobby van bestuurders of directies. Of managers. Bij ons ligt dat anders. Wij hebben er plezier in bij te blijven, te kunnen anticiperen op vernieuwing van wet- en regelgeving. Het uitdenken van de meest optimale uitkomsten, te zorgen dat we niet verrast worden door nieuwe ontwikkelingen. We bijten ons vast in hardnekkige transitie-vraagstukken en laten niet los voor er een voor iedere partij bevredigende oplossing is. Daar kunt u als werkgever uw voordeel mee doen. ‘Met aandacht voor de werkgever en zorg voor de werknemer’ een quote die wij ergens op internet lazen en ons erg aanspreekt.

Team Transitietijger

Een overlap van competenties

Vragen op gebied van HRM en organisatieontwikkeling?

Bel: +31 6 42 44 94 58
Mail: john@transitietijger.nl

John Pel MSc

HRM Specialist

Opgeleid als A&O Socioloog koos John al snel voor het werkgebied van HRM. Daarin is hij nu al zo’n 20 jaar als zelfstandig professional actief. Als HR adviseur, business partner, (project)manager en procesbegeleider werkt hij voor opdrachtgevers in bedrijfsleven en bij non-profit organisaties. In de visie van John ontstaan succesvolle organisaties daar waar mensen met plezier en trots samenwerken en waar ze de mogelijkheid hebben om het beste van zichzelf te laten zien.

Vragen over met name arbeids-rechtelijke vraagstukken?

Bel: +31 6 15 53 55 61
Mail: bert@transitietijger.nl

mr. Bert van Eiken

Adviseur Arbeidsrecht

Als arbeidsrechtdeskundige voelt Bert zich verplicht om steeds op de hoogte te blijven. Vakliteratuur, jurisprudentie en kamerstukken zijn een steevast begin van de werkdag. Niet altijd even leuk, maar met de mond vol tanden moeten staan is ook niet leuk. Net zo belangrijk is het om te blijven waken voor ‘tunnelvisie’ en de argumenten van alle belanghebbenden op de juiste waarde te schatten om zo in alle redelijkheid het beste resultaat te bereiken.

Indicatie van de doorlooptijd

Hoog slagingspercentage

Om u een indicatie te geven houden wij bij hoelang de doorlooptijd is van onze terugvorderingen en in welke mate wij succesvol zijn. Uitbesteden loont!

Rekenvoorbeeld

Wat kost uitbesteden?

Voorbeeld: Bij de gemiddelde claim van €13.500 bedragen de kosten voor de afwikkeling van de claim een bedrag van €810,- (6% van €13.500). Hierbij komen onze vaste kosten van €250,-. In geval van dit voorbeeld heeft u dus voor €1.060,- excl. BTW geen omkijken naar het terugvorderen.

Laat Transitietijger zijn tanden erin zetten!

 

Laat ons contact opnemen

Heeft u een vraag of wilt u misschien teruggebeld worden?
Stuur ons uw gegevens en wij nemen de eerstvolgende werkdag contact met u op.

De Genestetlaan 22

1401 EK  Bussum

info@transitietijger.nl